preskoči na sadržaj

Osnovna škola dr. Josipa Pančića

Login
Točno vrijeme

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Citat mjeseca

"Najveća nada svake zemlje

leži u primjerenom školovanju mladih."

Erazmo Roterdamski

 

Poštujte naše znakove

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 3. 2014.

Ukupno: 52374
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti...vijesti...vijesti
Upisi u I. razred osnovne škole za šk. god. 2021./2022.
Ivo Žikić / datum: 18. 1. 2021. 15:48

[OPŠIRNIJE]Obavijest
Ivo Žikić / datum: 11. 1. 2021. 14:26

Poštovani roditelji, dragi učenici,
obavještavamo Vas će se od 18. do 29. siječnja 2021. godine nastava za sve učenike predmetne nastave u osnovnim školama kojima je osnivač Primorsko-goranska županija održavati prema Modelu C (nastava na daljinu).

S poštovanjem,
Ravnatelj Goran Matić, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Ivo Žikić / datum: 11. 12. 2020. 14:23

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

Stožer civilne zaštite PGŽ-a usvojio je odluku o uvođenju nastave po modelu C za učenike viših razreda (od 5. do 8. razreda) osnovnih škola u PGŽ-u.

Za sve učenike viših razreda od ponedjeljka 14. prosinca 2020. nastava će se odvijati online.

Nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu škole.


Rad se odvija preko aplikacije Teams, prema uputama predmetnih učitelja, a za sve poteškoće u radu obratite se svojim razrednicima.

 

Učenici su dužni pratiti obavijesti razrednika i predmetnih učitelja.

 

Prisustvovanje nastavi na daljinu je obavezno  te će se pratiti kroz aktivnosti u virtualnom razredu. U slučaju cjelodnevne neaktivnosti učenika u virtualnoj učionici, izostanak je potrebno opravdati.

 

Dragi učenici, budite vrijedni, odgovorni i nadamo se da ćemo se u  sljedećem polugodištu vidjeti u našim učionicama.  

 

 

 

                 Ravnatelj: 

           Goran Matić, prof.


[OPŠIRNIJE]20 dana dobrote
Ivo Žikić / datum: 1. 12. 2020. 08:33

Učenici prvog razreda sudjeluju u razrednom projektu „20. dana dobrote“. Poveznicu za adventski kalendar možete pronaći ovdje. Nije moguće otvarati kartice prije vremena. Nadam se da ćete se zabaviti s nama.

https://calendar.myadvent.net/?id=f555221d3900c76e9cbd032c47c90a9f


[OPŠIRNIJE]Mjesec knjige
Ivo Žikić / datum: 30. 11. 2020. 15:56
 
"Dijete koje čita postaje odrastao koji misli!" Važna je to izreka kojom su se vodili učitelji OŠ dr.Josipa Pančića iz Bribira dok su stvarali projekt kojim su obilježili Mjesec hrvatske knjige. Željeli su svojim učenicima objasniti važnost knjige jer se čitanjem razvija njihova mašta, kreativnost i sposobnost kritičkog mišljenja.
 

[OPŠIRNIJE]Svemirska bitka
Ivo Žikić / datum: 24. 11. 2020. 07:53

Slikovnicu su napravili učenici sedmog razreda sa svojim učiteljicama Jelenom Franjković i Dilajlom Pavletić. Radnje priče događa se jednom u budućnosti, a tematika je ljubavna, ekološka, ali i, u današnje vrijeme, vrlo aktualna. Želja nam je bila kod učenika potaknuti maštu, kreativnost, ali i iskoristiti njihove digitalne kompetencije u svrhu stvaranja priče. Slikovnica ima i bar kod s kojim, kad ga skenirate, ulazite u audio zapise svake pojedine stranice.

https://bit.ly/3nMu4yy


[OPŠIRNIJE]Berba maslina
Ivo Žikić / datum: 27. 10. 2020. 18:17

Osnovna škola dr. Josipa Pančića već dugi niz godina njeguje tradiciju proizvodnje ekoloških proizvoda čije sastojke uzgajaju u svom dvorištu. Škola ima zasađene 33 masline od kojih osam daje plodove, ima svoj voćnjak sa stablima jabuka, a na livadi iznad raste lavanda i smilje.

Ove godine su, preporuke da što više vremena provode na svježem zraku, shvatili zaista ozbiljno. Zaposlenici škole, skupa s učenicima, organizirali su berbu maslina. Nabrali su 83 kg maslina od čega su dobili 9 l maslinova ulja. Od toga će se dio prodati, a dio upotrijebiti za ostale proizvode. Imaju oni još proizvoda kojima se mogu pohvaliti pa su tako tokom sezone brali lavandu i smilje te proizveli sapune i ulje, a od jabuka, koje su ubrali u svom voćnjaku, dobili su oko 20 litara jabučnog octa.

Cilj ove priče nije puka proizvodnja već usaditi svojim učenicima svijest i osjećaj da svojim rukama mogu nešto zasaditi, ubrati i od toga napraviti neki proizvod. Želja im je osvijestiti djeci i odraslima nužnost povratka zemlji, poljoprivredi i ekološkoj proizvodnji jer danas je uistinu blagoslov i bogatstvo imati školu okruženu livadama, maslinama, lavandom i stablima jabuka.


[OPŠIRNIJE]Tjedan svemira u našoj školi
Ivo Žikić / datum: 27. 10. 2020. 11:41

 

Početkom listopada učenici Osnovne škole dr.Josipa Pančića već tradicionalno obilježavaju Tjedan svemira. Ove godine su se posebno potrudili, unatoč, ili u inat, ovoj situaciji. Zbog pandemje morali su se pridržavati brojnih mjera, no to ih nije spriječilo da, skupa sa svojim učiteljicama, naprave sveobuhvatan projekt koji su zaokružili izložbom u holu škole.

Svemir, planete, zviježđe i satelite proučavali su svi učenici, od najmanjih prvašića do osmaša. Crtali su i modelirali Sunčev sustav, izradili čak dvije rakete, teleskope, proučili i napravili astronauta, izučavali sjeverno i južno zviježđe, a čak su napisali i romantičnu ekološku priču koja se događa u Svemiru.

Tema ovogodišnjeg Tjedna svemira su bili sateliti. Učenici su izradili maketu radio satelita i putem aplikacije slušali radio stanice diljem svijeta. Danas ne možemo zamisliti svakodnevnicu bez satelita i, kako bi osmaši rekli: ''Sateliti su živčani sustav, a internet je krvotok čovječanstva.'' Zato ostanite zdravi i mrežno povezani!

Mali pogled u njihov projekt imate na videu koji su izradile njihove učiteljice!

https://www.youtube.com/watch?v=KmYkIh_NKyQ


[OPŠIRNIJE]"Ja i sva moja lica"
Ivo Žikić / datum: 28. 9. 2020. 16:04

Naša škola ove školske 2020./2021. godine uključena je u međunarodni eTwinning projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"). Projekt će provoditi učitelj Ivo Žikić zajedno s učenicima 6. razreda.


Cilj projekta  je promovirati važnost kvalitetnog mentalnog zdravlja učenika kroz razne, dobno prilagođene aktivnosti, te potaknuti ih da prepoznaju osjećaje, potraže potporu i pravilno komuniciraju unutar svoje zajednice i šire, s ciljem brige i očuvanja i vlastitog i mentalnog zdravlja zajednice. Učenici će znati prepoznati i primijeniti zdrave obrasce ponašanja kroz zanimljive aktivnosti te će učiti jedni od drugih kroz iskustvo. 

Projekt će trajati do lipnja 2021. godine kada će završnom videokonferencijom biti predstavljeni rezultati projekta.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NOVE NASTAVNE GODINE 2020./2021. I RASPOREDU PRVOG DANA NASTAVE
Ivo Žikić / datum: 3. 9. 2020. 15:33

Dragi učenici i roditelji!

S velikim uzbuđenjem i radošću najavljujemo ponovni povratak učenika u školske klupe u školu. Nakon što smo prošlu školsku godinu u nekim razredima morali završiti na daljinu, a zbog pojave virusa COVID-19, radosni smo što se svi učenici ponovno vraćaju u školske klupe. I ova nova školska godina započinje u posebnim okolnostima, možda čak i težim od onih u kojima je završila stara, ali smo sve učinili i pripremili da bi sukladno svim epidemiološkim i organizacijskim uputama učenici u školi bili koliko je god to moguće sigurni i zaštićeni.

Nastavna godina 2020./2021. započinje u PONEDJELJAK 7. rujna 2020. godine u 8,00 sati za učenike od 2. – 8.razreda, a za učenike 1.razreda u 9,00 sati.


Ulaz za učenike od 1. do 3. razreda je na donji ulaz (bivši ulaz u dječji vrtić). Učenici od 4. do 8. razreda ulaze na glavni ulaz.

Postupak ulaska za učenike  razredne i predmetne nastave je slijedeći:

1. Djeca u školu dolaze u 7,50 sati.

2. Na ulazu u školu djeca se ne grupiraju nego ulaze u školu . Potiče ih se da drže distancu u odnosu na ostalu djecu. Nadzor nad ulaskom u školu provode dežurni učitelji.

3. Kod ulaska u školu djeca dezinficiraju potplate svoje obuće i upućuju se  prema svojim učionicama.

4.Nakon ulaska u učionicu, peru ruke tekućom vodom i tekućim sapunom kako je propisano mjerama HZJZ. Nakon pranja i dezinfekcije ruku  pod nadzorom učiteljice /učitelja sjedaju na za njih unaprijed određena radna mjesta.


Prvi dan nastave učenici će imati samo sat razrednika gdje će ih razrednici upoznati sa svim epidemiološkim mjerama, posebnoj organizaciji nastave, posebnim pravilima koja će vrijediti te im dati sve ostale važne informacije o nastavi i školi u ovim posebnim okolnostima. Učenici od 2. do 8. razreda trebaju ponijeti bilježnicu i olovku. Učenici će također tijekom sata razrednika preuzeti komplete udžbenika koje dobivaju od škole. U kompletima udžbenika bit će i izjave koje roditelji moraju potpisati o preuzimaju i čuvanju udžbenika te će potpisane izjave vratiti preko učenika u školu. Škola je za sve učenike od 5. do 8. razreda osigurala po dvije platnene antibakterijske maske.

                                                                             

                                                                                               Ravnatelj

Goran Matić, prof.


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA RADA I EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE ZA UČENIKE I RODITELJE ZA OŠ DR.JOSIPA PANČIĆA BRIBIR
Ivo Žikić / datum: 3. 9. 2020. 15:29

Na temelju Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u u šk. god. 2020./2021. koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo i na temelju Modela i preporuka za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a uzimajući u obzir specifičnosti školskih zgrada, organizaciju nastave i druge važne čimbenike za osobnu higijenu i higijenu prostora donose se Epidemiološke mjere za učenike i roditelje za vrijeme održavanja nastave u Osnovnoj školi dr. Josipa Pančića Bribir dok traju posebni uvjeti pandemije virusa COVID-19 i posebna organizacija nastave u šk. godini 2020./2021.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju