preskoči na sadržaj

Osnovna škola dr. Josipa Pančića

Login
Točno vrijeme

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Citat mjeseca

"Najveća nada svake zemlje

leži u primjerenom školovanju mladih."

Erazmo Roterdamski

 

Poštujte naše znakove

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 3. 2014.

Ukupno: 65732
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti...vijesti...vijesti
Izvanučionička nastava
Ivo Žikić / datum: 1. 6. 2022. 18:41

Učenici 1.- 4. razreda, u sklopu izvanučioničke nastave, posjetili su špilju Vrelo i turističkim vlakićem obišli jezero Bajer u Fužinama. Zaustavili su se i u Park šumi Golubinjak gdje su proveli vrijeme u igri prostranom livadom te uz stručno vodstvo prošetali dijelom šumske kružne staze. Tu su mogli vidjeti Golubinju špilju gdje su nekada živjeli golubovi i po kojoj je šuma dobila ime i Kraljicu šume - stablo jele visoko 42m i staro preko 250 godina.


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi
Ivo Žikić / datum: 17. 5. 2022. 17:15
Učenici 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama  proveli su tri dana u Školi u prirodi (9.-11. svibnja 2022.). Prvi dan uputili smo se do našeg glavnog grada Zagreba gdje smo posjetili Zoološki vrt u Maksimiru te Muzej iluzija u Ilici. Uz vodstvo lokalnog vodiča prošetali smo do Gornjeg grada gdje smo mogli vidjeti brojne znamenitosti grada Zagreba poput kule Lotršćak s Gričkim topom, Markovog trga s crkvom sv. Marka, Banskih dvora, Sabora i Kamenitih vrata. Na kraju dana zaputili smo se u Hotel Tuheljske toplice gdje smo bili smješteni.
 Drugi dan krenuli smo u Varaždin gdje smo također uz lokalnog vodiča razgledali neke od znamenitosti grada. Posjetili smo Etnomološki muzej i njegov stalni postav - izložbu "Svijet kukaca" te Muzej hrvatskog vatrogastva. Poslijepodne smo posjetili dvorac Trakošćan i saznali da je u njemu živjela obitelj Drašković. S velikim zanimanjem smo obišli prostorije dvorca i saznali mnoge zanimljivosti o tadašnjem načinu života. Zadovoljni se vaćamo u hotel, odlazimo na bazene, večeramo i krećemo na večernju zabavu - "Disco night" koju su nam pripremili animatori. 
Iduće jutro zaputili smo se u Krapinu u Muzej krapinskih neandertalaca. Tu osim fascinantnog svijeta neandertalaca saznajemo zanimljivu priču nastanka i razvoja planeta Zemlje. Odlazimo u Gornju Stubicu, u Muzej seljačkih buna smješten u dvorcu Oršić. 
Na povratku kući stajemo u gradu Karlovcu i posjećujemo "Aquatiku" - akvarij slatkovodnih riba. 
Zadovoljni, umorni i puni dojmova vraćamo se u svoj najdraži Bribir. :) 
 
 

[OPŠIRNIJE]Ruksak (pun) kulture
Ivo Žikić / datum: 12. 5. 2022. 19:38

Učenici prvog i drugog razreda sudjelovali su u projektu Ruksak (pun) kulture- umjetnost i kultura u vrtiću i školi.  Cilj program je razvijanje kreativnog obrazovanja za područje umjetnosti i kulture te omogućuju djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. U sklopu programu predavanje nam je održao Jasen Boko. „Putovanje kao promocija tolerancije različitosti i senzibiliziranje djece prema kulturama Drugih“. Naučili smo da su sva djeca svijeta ista bez obzira na boju kože, vjeru ili fizička obilježja. Saznali smo da djeca u nekim krajevima svijeta žive potpuno drugačije od nas. Važno je da ostanemo tolerantni i poštujemo druge te da nas uvijek krasi osmijeh.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet gradskom kazalištu lutaka
Ivo Žikić / datum: 26. 4. 2022. 12:47

Učenici mlađih razreda, sa svojim učiteljicama, posjetili su Gradsko kazalište lutaka. Pogledali smo mrljavu i prljavu pustolovinu „Mrljek i Preljek“. Priča je o to o neopranoj kosi, bljakovom napitku u fujkastom rođendanu. Bljakasti i fujkasti likovi podsjetili su nas na važnost higijene i dobro nas nasmijali.

 

 


[OPŠIRNIJE]Sretan Uskrs!
Ivo Žikić / datum: 13. 4. 2022. 08:53

Proljetni odmor učenika počinje 14. travnja a završava 22. travnja 2022. godine. Nastava počinje u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine.

 

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima želimo sretan Uskrs!


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava
Ivo Žikić / datum: 4. 4. 2022. 08:45
Prvoga dana proljeća, učenici mlađih razreda sa svojim učiteljicama posjetili su izvorište Žrnovnica gdje su doznali sve što nisu znali o vodi koju piju. Uz stručno vodstvo obišli su izvorište, strojarnicu i vidjeli laboratorij. Nakon toga nastavili su putovanje prema Senju. Tamo su posjetil tvrđavu Nehaj. Bilo je zanimljivo slušati vodiča o načinu na koji je sazidana, o njenoj namjeni, hrabrim Uskocima - ratnicima koji su domišljato branili grad, o njihovim običajima, nošnjama, oružju... U tvrđavi Nehaj učenici su pogledali zbirku "Senjski uskoci" i "Senjska primorska kapetanija" te stalne izložbe Senjske crkve kroz povijest. 
Nakon razgleda tvrđave pješke su se zaputili prema Gradskom muzeju Senj . Tu su pogledali brojne zbirke, a njima najzanimljivije bile su Zbirka glagoljice i glagoljskog tiskarstva, Zbirka oružja i vojne opreme te  Prirodoslovna zbirka – Velebit. 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike
Ivo Žikić / datum: 28. 3. 2022. 08:34

24. ožujka 2022. u OŠ Gornja Vežica održano je Županijsko natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Primorsko - goranske županije.

Čestitamo učenicama 5 razreda Mayu Nishikawa (3. mjesto) i 6. razreda Gabrijeli Crnić (15. mjesto) na uloženom trudu i postignutom uspjehu!

 

Ivo Žikić, prof.


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica
Ivo Žikić / datum: 17. 3. 2022. 08:34

U našoj školi 17. ožujka 2022. je održano međunarodno natjecanje "Klokan bez granica", na kojem je ove godine sudjelovalo 32 učenika.

Učenici su se natjecali u sljedećim kategorijama: Pčelica (2. razred), Leptirić (3. razred), Ecolier (4. i 5. razred), Benjamin (6. i 7. razred) te Cadet (8. razred). Glavni cilj natjecanja "Klokan bez granica" je popularizacija matematike među mladima i poticanje učenika da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Moto natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni jezici "Klokana" su francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Natjecanje se samofinancira članarinom sudionika – natjecatelja, odnosno sponzora. Rezultati će biti objavljeni na mrežnim stranicama HMD-a.
 

Povjerenik za provedbu natjecanja: Ivo Žikić, prof.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz Tehničke kulture
Ivo Žikić / datum: 10. 3. 2022. 15:37

U petak 4. ožujka u OŠ Gornja Vežica u Rijeci održano je županijsko natjecanje iz
Tehničke kulture.

Našu školu predstavljala je učenica 5.razreda Mayu Nishikawa i osvojila 7.mjesto u svojoj kategoriji. Njezina mentorica je učiteljica Dolores Šegota.

Čestitamo Mayu i učiteljici na postignutom rezultatu i uloženom trudu!


[OPŠIRNIJE]Posjet Memorijalnom centru ''Lipa pamti''
Ivo Žikić / datum: 4. 3. 2022. 11:20

Učenici osmog razreda i ove godine su posjetili Memorijalni centar ''Lipa pamti''. Iz Radi se o izvanučioničkoj nastavi održanoj 4. ožujka u sklopu nastave Povijesti i Hrvatskog jezika pod vodstvom učiteljica Ane Jelić Martuslović i Jelene Franjković.

Ova strašna priča o stradanju 269 mještana Lipe 1944. godine iznenadila je, šokirala i rastužila učenike. Ipak, rekli su da im je drago što su bili  u Lipi i vidjeli ovaj postav koji služi kao upozorenje današnjim generacijama da se takvi zločini više ne ponavljaju. Na žalost,učenici su svjedoci trenutnih događanja u svijetu pa ratnu tematiku i posljedice ratnih stradanju mogu povezati sa onim što se događa u Europi.