preskoči na sadržaj

Osnovna škola dr. Josipa Pančića

Login
Točno vrijeme

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Citat mjeseca

"Najveća nada svake zemlje

leži u primjerenom školovanju mladih."

Erazmo Roterdamski

 

Poštujte naše znakove

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 3. 2014.

Ukupno: 65732
Tražilica
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Događanja
Dukat natječaj
Ivo Žikić / datum: 29. 3. 2022. 09:23
I ove godine učenici nižih razreda sudjelovali su u Dukatovom 10. kreativnom likovnom natječaju "Volim mlijeko" te njihovom velikom ekoprojektu sadnje 10 000 sadnica stabala u suradnji s Hrvatskim šumama .
Na likovni natječaj prijavilo se preko 400 škola s više od 7 300 radova. Dukatov stručni žiri odabrao je među najboljih 10 interpretacija teme "šuma", likovni uradak naše učenice 4. razreda, Petre Devčić. 
Petra je osvojila slatke Dukat pakete kojima je počastila svoj razred te vrijednu novčanu nagradu. Dukat je razredu poklonio prikazivanje online predstave kazališta Mala scena:  "Čudak Šumek" koju smo zajedno pogledali. Svim sudionicima likovnog natječaja pristigla je Dukatova pohvalnica.
 

[OPŠIRNIJE]Otkrij tajnu za budućnost sjajnu
Ivo Žikić / datum: 5. 5. 2021. 08:21

Znamo koliko je učenje nezamjenjivo i potrebno da bi djeca postala uspješni, zdravi i sretni ljudi.

Učenici 3. razreda, s voditeljicom Dilajlom Pavletić, sudjelovali su u Nacionalnom projektu „Otkrij tajnu za budućnost sjajnu“, s projektnom temom Ispiši stranice koje pomiču granice: Stanari u slonu- najava knjige, te s projektnom temom „Nek' ti edukacija bude inspiracija“: Virtualni muzej. Više o tome možete pročitati ovdje: 

https://www.skolskiportal.hr/projekt2/ispisi-stranice-koje-pomicu-granice/stanari-u-slonu-najava-knjige/

https://www.skolskiportal.hr/projekt2/neka-ti-edukacija-bude-inspiracija/virtualni-muzej/


[OPŠIRNIJE]Berba maslina
Ivo Žikić / datum: 27. 10. 2020. 18:17

Osnovna škola dr. Josipa Pančića već dugi niz godina njeguje tradiciju proizvodnje ekoloških proizvoda čije sastojke uzgajaju u svom dvorištu. Škola ima zasađene 33 masline od kojih osam daje plodove, ima svoj voćnjak sa stablima jabuka, a na livadi iznad raste lavanda i smilje.

Ove godine su, preporuke da što više vremena provode na svježem zraku, shvatili zaista ozbiljno. Zaposlenici škole, skupa s učenicima, organizirali su berbu maslina. Nabrali su 83 kg maslina od čega su dobili 9 l maslinova ulja. Od toga će se dio prodati, a dio upotrijebiti za ostale proizvode. Imaju oni još proizvoda kojima se mogu pohvaliti pa su tako tokom sezone brali lavandu i smilje te proizveli sapune i ulje, a od jabuka, koje su ubrali u svom voćnjaku, dobili su oko 20 litara jabučnog octa.

Cilj ove priče nije puka proizvodnja već usaditi svojim učenicima svijest i osjećaj da svojim rukama mogu nešto zasaditi, ubrati i od toga napraviti neki proizvod. Želja im je osvijestiti djeci i odraslima nužnost povratka zemlji, poljoprivredi i ekološkoj proizvodnji jer danas je uistinu blagoslov i bogatstvo imati školu okruženu livadama, maslinama, lavandom i stablima jabuka.


[OPŠIRNIJE]Tjedan svemira u našoj školi
Ivo Žikić / datum: 27. 10. 2020. 11:41

 

Početkom listopada učenici Osnovne škole dr.Josipa Pančića već tradicionalno obilježavaju Tjedan svemira. Ove godine su se posebno potrudili, unatoč, ili u inat, ovoj situaciji. Zbog pandemje morali su se pridržavati brojnih mjera, no to ih nije spriječilo da, skupa sa svojim učiteljicama, naprave sveobuhvatan projekt koji su zaokružili izložbom u holu škole.

Svemir, planete, zviježđe i satelite proučavali su svi učenici, od najmanjih prvašića do osmaša. Crtali su i modelirali Sunčev sustav, izradili čak dvije rakete, teleskope, proučili i napravili astronauta, izučavali sjeverno i južno zviježđe, a čak su napisali i romantičnu ekološku priču koja se događa u Svemiru.

Tema ovogodišnjeg Tjedna svemira su bili sateliti. Učenici su izradili maketu radio satelita i putem aplikacije slušali radio stanice diljem svijeta. Danas ne možemo zamisliti svakodnevnicu bez satelita i, kako bi osmaši rekli: ''Sateliti su živčani sustav, a internet je krvotok čovječanstva.'' Zato ostanite zdravi i mrežno povezani!

Mali pogled u njihov projekt imate na videu koji su izradile njihove učiteljice!

https://www.youtube.com/watch?v=KmYkIh_NKyQ


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju