preskoči na sadržaj

Osnovna škola dr. Josipa Pančića

Login
Točno vrijeme

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Citat mjeseca

"Najveća nada svake zemlje

leži u primjerenom školovanju mladih."

Erazmo Roterdamski

 

Poštujte naše znakove

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 3. 2014.

Ukupno: 65732
Tražilica
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razmjena znanja

 

Na Internetu je danas toliko informacija da više nije neobično spremati školsko gradivo surfajući. Nemali broj učenika redovito koristi net u učenju jer im je, kažu, zanimljivije učiti iz multimedijskih izvora nego iz knjiga i bilježnica. Najbolja metoda je kombinirati sve dostupne izvore.

Do prije nekoliko godina ponuda znanja na netu svodila se gotovo isključivo na sadržaje na engleskom jeziku, no danas i oni koji ne znaju engleski mogu naći sasvim solidnu količinu informacija i znanja na hrvatskom jeziku.

Stranice www.edukacija.hr je portal za učenike osnovnih i srednjih škola, a služi za prezentaciju i stjecanje znanja. Zasad je još dosta stranica u izradi, no ono što je popunjeno solidno je obrađeno, uz ponudu brojnih korisnih linkova.


 

 

Hrvatski obrazovni portal http://skole.hr nudi informacije o projektima i akcijama u školama. Koristan dio ovih stranica je popis linkova s lektirama, vježbama, portalima, projektima i sličnim s tematikom škole, učenja i obrazovanja.

Ako te neko područje posebno zanima ili želiš brzo naučiti točno određeno gradivo, najlakše se snaći uz pomoć tražilice Google .
Dovoljno je upisati određeni pojam. Ako je riječ o izrazu koji se koristi u više svjetskih jezika, a ti želiš dobiti samo stranice na hrvatskom jeziku, označi 'Pretraži stranice na hrvatskom jeziku'. Pametna tražilica za skoro svaki pojam koji ti padne na pamet ponudit će ti hrpu korisnih stranica, kao i onih na kojima se taj pojam tek usput spominje.Što se češće budeš koristio/la tražilicama, postat ćeš spretniji/a. Naime, s vremenom se naučimo postavljati složenije zahtjeve tražilici (npr. navesti više riječi kako bismo suzili potragu). Ne zaboravi, kad nađeš neku korisnu stranicu, lako ćeš je zaboraviti, pa je svakako dodaj u tzv. Favorites u svom browseru. Ako imaš puno favorita, organiziraj ih po direktorijima, tj. po grupama, a predlažemo da svaka grupa bude posvećena jednom školskom predmetu.

 

preskoči na navigaciju